Nyhedsbrev 21. december 2020

Tænketanken Socius ønsker dig og dine nærmeste en god jul og et godt nytår.

I denne julemåned melder alle hjælpeorganisationer om en markant øget efterspørgsel efter julehjælp og samtidig konstaterer flere, at mange ansøgere er blevet fattigere end tidligere år.

Derfor er der al mulig grund til at holde fast i temaet om fattigdom, som er ét af Socius prioriterede temaer, mens vi venter på Ydelseskommissionen beretning og regeringens nye fattigdomsgrænse. Det gør vi derfor med:

Webinar 28. januar 2021 kl. 16 -18

I den mørke januar måned sætter vi fokus på fattigdom med fakta og erfaringer fra praksis. Det gør vi med hjælp fra tre erfarne forskere fra Socius´ analyse og forskningsgruppe: Henning Hansen, Finn Kenneth Hansen og Malte Nyfos og med erfaringer fra praksis med direktør fra Mødrehjælpen, Ninna Thomsen, sektionschef hos Dansk Flygtningehjælp, Mette Blauenfeldt, og formand for Rådet for Socialt Udsatte, Vibe Klarup.

På webinaret vil vi også efterlyse frivillige kræfter, der vil arbejde videre med de tre temaer Socius har fokus på: fattigdom, retssikkerhed og social bæredygtighed.

Se hele programmet for webinaret her.

Efter at vi måtte aflyse konferencen Afskaf fattigdom to gange i år, har vi besluttet, at vi i de første 3 måneder af 2021 vil afholde vores aktiviteter virtuelt. Derfor vender vi i det nye år tilbage med endnu et tilbud om et webinar, der vil omhandle social bæredygtighed.

Glædelig jul og kærlige hilsner
Laila Walther
Formand for Socius

 

Nyhedsbrev 20. november 2020

Kære dig

Du får denne mail, fordi du fer medlem af eller følger Socius – Tænketanken for social bæredygtighed

En tænketank, der samler politikere, forskere, praktikere og mennesker der arbejder for social bæredygtighed.

Socius holder her i efteråret 1 års fødselsdag. Det første år har bestyrelsen valgt at have et særligt fokus på tre temaer, som vi ser som den aktuelle brændende platform i dansk socialpolitik. Og vi har brug for frivillige kræfter til at løfte dem! Temaerne er:

Fattigdom i Danmark
Retssikkerhed på det sociale område
Social bæredygtighed
Vi mangler kræfter, som har lyst til at søsætte idéer og visioner for, hvordan vores tænketank omsætter temaerne. Er du en SoMe- haj, elsker at lave events, fordybe dig i analyser, skrive skarpe debatindlæg, drømmer om at lave din egen podcast eller noget helt femte – så kontakt os endelig og bliv en del af en organisation med højt til loftet! Du kan sende en mail til Ditte fra Socius: ditte@socius.dk

Og læse mere om os her på vores nye flotte hjemmeside: www.socius.dk

På siden kan du også læse vores debatindlæg om vores åbne brev til Ydelseskommissionen, der blev bragt Altinget i september.

Bliv medlem og/eller eller deltag i debatten på de sociale medier
Vi har også brug for dig som medlem. Det koster 200, 100 eller 10 kr. at være medlem – læs mere om medlemskontingenterne her og send en mail til os, hvis du vil være med: medlem@socius.dk

Vi er også tilstede på de sociale medier. Følg os på Facebook (like og del gerne) vores opslag og bidrag i debatten om social bæredygtighed eller på Twitter

Kommende arrangementer
Der vil i løbet af kort tid blive afholdt et webinar om fattigdom i Danmark, som du vil blive inviteret til 🙂 Temaet om social bæredygtighed inviterer vi også snart til et arrangement omkring.

Kærlige hilsner
Laila Walther
Formand for Socius